Меню

Просо

Цілющі властивості проса і користь пшоняної каші:
1. Сприяє виведенню токсинів і важких металів з організму. Тому її повинні часто вживати жителі мегаполісів і особливо забруднених зон. Виводить з організму антибіотики та продукти їхнього розпаду. Тому, лікарями рекомендовано регулярне вживання страв з пшона під час та два тижні після лікування;
2. Завдяки великій кількості клітковини, вживання пшоняняної каші нормалізації функції травної системи і є чудовим дієтичним продуктом. Для перетравлення пшоняної каші організм потребує багато жиру, який витрачається з жирових відкладень, тому, допомагає боротися з іншою проблемою сучасного суспільства — ожирінням і зайвою вагою;
3. Сприяє зниженню рівня холестерину в крові і очищенню судин, гарний профілактичний засіб проти пухлин;
4. Регулярне вживання пшоняної каші рекомендують кардіологи, оскільки вона має здатність нормалізувати кров’яний тиск, зміцнювати серцевий м’яз, знижувати ризик захворювання атеросклерозом і багатьма іншими серцевими захворюваннями;
5. Пшоно збагачене вітаміном А, який має здатність утримувати вологу в шкіряних прошарках і регенерувати клітини, лікувати катаракти і відновлювати зір;
6. Незважаючи на свою невисоку калорійність і придатність для дієтичного харчування, пшоняна каша відзначена своєю властивістю відновлювати енергетичний баланс, зміцнювати тканини людського організму і додавати сили;